Gå direkt till innehåll
Ploglampa från Strands monterad på den första självkörande lastbilen
Ploglampa från Strands monterad på den första självkörande lastbilen

Pressmeddelande -

Världspremiär för självkörande lastbil – med belysning från Strands

En milstolpe i lastbilsvärlden. När den första självkörande lastbilen på allmän väg har premiär i Sverige väljer man belysning från Strands Lighting Division.

- Vi är oerhört stolta att man valt belysning från Strands, det här är ett jättespännande projekt. I fronten sitter vår högkvalitativa ploglampa. De flesta liknande LED-lampor har ett betydligt högre pris. Det här är en universal produkt som har alla de klassiska funktionerna, men den är också utrustad med en praktisk värmelins, säger Johan Carlos VD på Strands Fordonskomponenter AB. 

Lastbilen är en svenskutvecklad T-Pod från Einride och togs i bruk vid DB Schenkers anläggning i Jönköping förra veckan. T-poden är hyttlös och fjärrstyrd. Operatören sitter i en kupol med 360-graders vy runt hela lastbilen. 

Det handlar ännu om ett pilotprojekt, även om lastbilen kommer att bidra med nytta i logistikflödet. I framtiden ska en operatör kunna hantera upp till tio självkörande lastbilar samtidigt. Minskade utsläpp och minskade kostnader är några av fördelarna.

– Jag tror att T-Pod och liknande lösningar kommer att bli en ny standard inom transportsektorn, sa Einrides VD och grundare Robert Falck på en pressträff inför premiärturen.

Likt samtliga produkter i Strands Lighting Divisions sortiment kommer ploglampan med tre års funktionsgaranti. 

Läs mer om ploglampan
Se produktfilm

-----

För mer information, kontakta:
Lovisa Strand, lovisa@strands.se, 0320-450 462

-----

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar


Strands fordonskomponenter AB har Europas snabbast växande varumärken inom fordonsbelysning. Högsta kvalitet till ett pris som gör produkterna tillgängliga för alla. Strands varumärken säljs över hela Europa och i stora delar av världen. Målet är att bli det ledande handelshuset inom branschen med marknadens bästa och mest omtyckta varumärken. Tack vare Strands unika historia av att förändra marknaden erbjuds produkter och kunskap som ingen av våra konkurrenter klarar av. www.strands.se

Presskontakt

Matilda Artursson

Matilda Artursson

Presskontakt Marknadskoordinator

Relaterat material

Relaterade nyheter