Gå direkt till innehåll
Svempa Bergendahl i samarbete med Strands Lighting Division
Svempa Bergendahl i samarbete med Strands Lighting Division

Pressmeddelande -

Svempa i samarbete med Strands Lighting Division

Legendaren fortsätter att inspirera. 80-åriga Sven-Erik "Svempa" Bergendahl är aktuell med ytterligare ett exklusivt lastbilsbygge. På Trailer Trucking Festival visade han upp det pågående projektet ”Frostfire” – där all belysning kommer från Strands Lighting Division.

Intresset för Svempa Bergendahls pågående projekt är stort på lastbilsmässan i Mantorp. Han är vid gott humör. En given centralpunkt – alla vill ha en bit av Svempa. Autografer och selfies avlöser varandra. Mässor är det bästa tillfället att visa upp fordonet för en bred publik.

– Det är fortfarande så roligt. Jag kör på tills jag stupar, finns ingen anledning att sluta. Jag mår bra. Har bra människor runtomkring mig. En bra fru som stöttar mig, förklarar han. 

Svempas meritlista är gedigen. Han var raggaren som gjorde lastbilsstyling stort. Idag har han skapat 600 custombilar – fordon som samtliga skapat stor uppmärksamhet. Det pågående projektet ”Frostfire" beräknas vara klart i maj. Likt de flesta tidigare byggen handlar det om en Scania med en V8 i sig. En motor som nu fyller 50 år.

– Ett självklart val. Både ljudet och kvaliteten är bra, säger Svempa.

Stort förtroende

All belysning kommer från Strands Lighting Division. Baktill syns IZE LED baklampor – som är utrustade med tilltalande funktioner. Dynamisk blinkers och dynamisk uppstartsfunktion. Effekten är iögonfallande.

– Jag har stort förtroende för Strands, det finns andra varumärken inom fordonsbelysning som kroknat och inte hänger med i utvecklingen. Strands levererar belysning som håller, med funktioner som passar bra in på mina bilar, säger Svempa.

Strands fortsätter att följa arbetet med bygget framöver – och ser fram emot slutresultatet.

-----

För mer information, kontakta:
Lovisa Strand, lovisa@strands.se, 0320-450 462

-----

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar


Strands fordonskomponenter AB har Europas snabbast växande varumärken inom fordonsbelysning. Högsta kvalitet till ett pris som gör produkterna tillgängliga för alla. Strands varumärken säljs över hela Europa och i stora delar av världen. Målet är att bli det ledande handelshuset inom branschen med marknadens bästa och mest omtyckta varumärken. Tack vare Strands unika historia av att förändra marknaden erbjuds produkter och kunskap som ingen av våra konkurrenter klarar av. www.strands.se

Presskontakt

Matilda Artursson

Matilda Artursson

Presskontakt Marknadskoordinator

Relaterat material