Gå direkt till innehåll
Nye VD:n Johan Carlos lägger fokus på ökad tillväxt hos Strands egna varumärken
Nye VD:n Johan Carlos lägger fokus på ökad tillväxt hos Strands egna varumärken

Pressmeddelande -

Johan Carlos, ny VD för Strands

Johan Carlos är ny VD för Strands Fordonskomponenter AB. Han kommer närmast från positionen som Strands försäljningschef och tar över efter Jon Strand som grundade verksamheten 2002.

Johan Carlos har varit en del av företaget sedan 2009 och har varit bidragande till Strands framgångar i Europa. Han började vid lagerhyllan, vidare till försäljning med fortsättning som depå-ansvaring. Han startade senare exportsatsningen som i dagsläget motsvarar hälften av Strands omsättning. De senaste åren har han fungerat som försäljningschef.

- Mitt engagemang för Strands beror bland annat på den starka entreprenörsandan med kunden i fokus. Allt är möjligt. Problem blir till möjligheter. Unga medarbetare får tillfälle att utvecklas och växa, vilket jag själv är ett tydligt exempel på. Alla på Strands är viktiga och bidragande till våra stora framgångar genom åren, säger Johan Carlos.

Johan Carlos kommer under den närmaste tiden leda företagets satsning på digitalisering med målsättning att öka tillgängligheten för återförsäljare och europeiska distributörer. Fokus kommer fortsatt ligga på ökad tillväxt hos Strands egna varumärken.

Under året kommer flertalet unika produkter lanseras under dessa.

- Vi kommer satsa på vår digitala kommunikation, Strands ska vara i framkant och leda utvecklingen av nya teknologier i vår bransch. Vi har nu lanserat en ny hemsida med mängder av nya funktioner och möjligheter för våra återförsäljare. De ges bland annat möjlighet att handla online på ett effektivt sätt.

Hemsidan ska vara ett verktyg som våra ÅF kan använda för att lättare sälja våra produkter till sina kunder och en given källa för information.

Ambitionen är hög och målet är att dubbla omsättningen på tre år. Strands är idag positionerat i första ledet på marknaden inom fordonsbelysning och fordonstillbehör. Företaget arbetar endast genom återförsäljare och distributörer som finns representerade i hela Europa.

- Det känns tryggt att lämna över till Johan som visat under lång tid vara en sann företagskulturbärare. Som försäljningschef har han byggt upp en kultur som är genuin. Han har skapat delaktighet för sina medarbetare. Jag är säker på att de nu kommer ges full möjlighet att blomstra fritt i hela bolaget, säger styrelseordförande Jon Strand.

Ämnen


Strands fordonskomponenter AB har Europas snabbast växande varumärken inom fordonsbelysning. Högsta kvalitet till ett pris som gör produkterna tillgängliga för alla. Strands varumärken säljs över hela Europa och i stora delar av världen. Målet är att bli det ledande handelshuset inom branschen med marknadens bästa och mest omtyckta varumärken. Tack vare Strands unika historia av att förändra marknaden erbjuds produkter och kunskap som ingen av våra konkurrenter klarar av.

Presskontakt

Matilda Artursson

Matilda Artursson

Presskontakt Marknadskoordinator +46(0)320-450 440
Lovisa Strand

Lovisa Strand

Presskontakt Marknadsföring +46 (0)709 98 20 45