Följ Strands Group AB

Ny LED-ramp med fokus på förarens synupplevelse

Pressmeddelande   •   Okt 24, 2019 10:25 CEST

Arcums optimerade ljusbild – en behaglig kombination mellan längd och bredd

Risken att köra på någon är tre gånger så stor i mörker som i dagsljus. Rätt fordonsbelysningen är en enkel åtgärd som minskar risken. Men det är inte alltid säljande siffror gällande ljuslängd som är viktigast – säkerhet handlar också om din körupplevelse. 

Det är många parametrar som påverkar hur väl din fordonsbelysning ökar säkerheten på vägarna. Dina ögon är en viktig aspekt som sällan tas på lika stort allvar som hög prestanda. Ett riktigt långt ljus som inte är optimerat kan exempelvis orsaka en obehaglig och osäker körupplevelse – eftersom ögonen blir ansträngda och trötta.

Optimal ljusbild

Strands Lighting Division har tagit fasta på problemet. Många års erfarenhet av teknikutveckling i kombination med mängd tester tillsammans med professionella chaufförer resulterade i Arcum, en ny typ av LED-ramp som beskrivs prestera en optimal ljusbild. 

– Hur mycket tester som än görs för att få fram optimala siffror gällande prestanda – är det fortfarande förarens upplevelse som är viktigast. En avslappnad och uppmärksam förare kan betyda långt mycket mer för säkerheten än för långa och smala ljusbilder, förklarar Johan Carlos, VD på Strands Lighting Division. 

Arcums optimerade ljusbild beskrivs som en behaglig kombination mellan längd och bredd – lämplig för både långa raksträckor och slingriga skogsvägar. Kommer i tre längder – 20”, 30” och 40”.

Samtliga längder är E-godkända enligt ECE R112, med referenstal mellan 45 och 50 – vilket gör att den även passar på lastbilar och andra större fordon. Arcum har en välvd, curvad form och kommer med ett positionsljus där ljusstavarna placeras lodrätt efter varandra.

Ögon-tips för ökad trafiksäkerhet:

  • Var extra uppmärksam när du kör från upplysta sträckor till ett mörkare, så att ögonen hinner ställa om
  • Rikta aldrig blicken på direkt mötande trafik vid körning i mörker
  • Använd solglasögon vid behov – året om
  • Luftkonditionering kan torka ut ögonen – använd ögondroppar
  • Är du glasögonbärare – håll dem rena och förvara ett extra par i fordonet

-------

Läs mer om Arcum här

-------

Strands Lighting Division är Europas snabbast växande varumärke inom fordonsbelysning. Högsta kvalitet till ett pris som gör produkterna tillgängliga för alla. Strands säljs över hela Europa och i stora delar av världen. Målet är att bli det ledande handelshuset inom branschen med marknadens bästa och mest omtyckta varumärken. Tack vare Strands unika historia av att förändra marknaden erbjuds produkter och kunskap som ingen av våra konkurrenter klarar av. www.strands.se

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.